4 Ocak 2013 Cuma

Rutini Seven Adam - Beş


Uyandım..

Yılın son günleri gelmiş, kıyamet geyiğini geride bırakmışız "Yeni yıla ciddi kararlar alarak girmek lazım aslında lan" dedim gözümün kenarındaki çapağı alırken ve daha gözüm yarım bile açılmamışken. Dışardan kendime baksam "la sen önce yataktan bir kalk da ciddi kararlar alırsın götümtrak" diye dalga geçerdim. İnan yapardım bunu. Allahtan kendime dışardan bakamıyorum diye Allah'a dua edip tecimsel kaygılardan uzak bir teşekkürü kendi aracılığıyla kendine gönderdim. Ama ne olmalıydı işte bu karar beni yeni yıla daha güzel daha mantıklı bir adam olarak sokmalıydı.

Sonuçta Kpss'ye çalışan bir adamın en ciddi kararı bu sene Tarih'ten 25 yerine 26 net yapmalıyım da olabilirdi. Valla hiç gülme sevgilim okur 1 net neler farkettiriyor aklın şaşar aklın. Aslında şaşmaz da irkilirsin hafifçe ben sana o kadarını söyleyeyim. Ama bu kadar tırtını benim bünyem bile kaldırmayabilirdi. Acaba gece 1 gibi yatsam da sabah 9 gibi mi kalksam demeden kendi ağzıma kendim vurdum. Zira ben ömrüm boyunca hiçbir zaman bu kadar düzenli olamadım ki askerde bile. Milletin anne beş dakika daha uyuyayım dediği saatlerde ben anneme anne beş dakika daha oturayım diyordum. Böyle bir bünyenin senelerin birikimini atması söz konusu değildi o yüzden ışık hızıyla vazgeçmiştim zaten.

Ben düşüne durayım annem sofrayı hazırlamıştı bile. Beni yine düşünceli gören annem -ki üst üste bu kadar düşünceli görünce gülesi gelmesi normaldi- "Ne o hayatında yeni şeyler oldu da nasıl inşa edeceksin onları mı düşünüyorsun benim oğlum" diye günün ilk taşşağını geçti. Taşşağı elimle itelerken " Yok be annem yeni yıla yeni bir şeylerle gireyim diyorum ama bulamadım daha onu düşünüyorum" dedim. Annem "E oğlum düşünmene ne gerek var bırak sigarayı hem kendini hem beni zehirlenmekten kurtar işte ne güzel" diye hiç de mantıksız olmayan bir önerge attı ortaya. Evet lan dedim bak bu olur işte. Daha önce de denemiştim ve başarmıştım. Bir anda flashback oldum. Geçmişteki o sigara içmeyen, hareketli, dünya önüne minare götüne adam olan hayalim geldi gözümün önüne. Ne kadar da sağlıklıydım alemin tavşanıydım adeta. Bak bak market poşetlerini nasıl da soluk soluğa kalmadan taşıyordum. Bak burda da evi boyuyordum soluk almadan. Dur bakıyım bak şurda da pazardan geliyorum yine elimde poşetler var. Lan annem acaba bana iş kitlemek için mi istiyor bunu bırakmamı diye bir düşünce geçse de aklımdan hemen dağıttım onu. Başlarda ne kadar yıprandığımı biliyordum ama ilerisi çok enerjik çok daha kokulu bir hayata gebeydi. "Bak bu olur anne ha. Hem ne zamandır bırakmıyorum bana da değişiklik olur" dedim. Annemin gözündeki ışık da yetti aslında motive olmama.

İşte o gün karar verdim sigarayı bırakmaya. Yaklaşık 4 gün oldu ve ara ara çok fena yokluyor namussuz. Ama direniyorum. Güzel olsun istiyorum bu yıl. Bak çayı da şekersiz içmeye başladım. Bunun ne skime derman olduğunu tam olarak bilmesem de olsun o da sağlık. Emekli amca gibi oldum her şeye sağlık diyorum. Tuzu da azaltırım yakında işte siz beni o zaman görün. Umarım aşırı sağlıklı yaşamdan ölmem. Öperim sevgili okur.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu yazı dizisi devam ettikçe gülmem kesilmiyor ellerine sağlık adam.

canpolat dedi ki...

ADAM yazmış. inşallah 6,7... de gelir. :)